Nederwetten 2 - Pusphaira 2

Datum: 
25 maart 2012 - 12:30pm
Type wedstrijd: 
Competitie
Team: 
Pusphaira 2

aanw 11.00 du bois
 
let op zomertijd

Selectie wedstrijd: 
Boi Hoogervorst
Emiel Westerhof
Eric van Genuchten
Erik Roebroek
Gerwin Dijk
Gido Crutzen
Giel Oerlemans
Jelmer Faber
Kevin Hulskamp
Marko de Krieger
Rogier Thus
Zhamir Safie
Uitslag: 
1-1

Wedstrijdverslagen

P2 verzuimt af te maken
Giel

Iets minder zou 'het weer' worden. Maar iets minder dan de dag ervoor was nog steeds prima. Een heerlijk zonnetje begroette ons in Nederwetten, achter de kerk. Want daar wordt traditioneel gevoetbald in een kleine dorp. Nederwetten hadden we in een vorig treffen opgerold, weggevaagd, van de mat gespeeld. Dat moest toch nog wel een keer kunnen, zeker gezien de tweede helft afgelopen zondag tegen Nuenen. Nederwetten deed het tot nu net iets beter dan hekkensluiter Eindhoven AV, die regelmatig te weinig man hebben. Toch mochten we niet onderschatten, want we zagen eerder al dat onderschatting ons spel niet ten goede komt.

Meteen na het fluitsignaal werden we verrast. Positief verrast door de goede spits van Nederwetten. Het centrale duo Gandalf en Gatusso mistte wat magie en na enkele solo-acties wist Nederwetten al vroeg op 1-0 voorsprong te komen. Zelf Thus kon de bal niet keren. Een kleine omzetting, waarbij Teen van de spits naar het centrum achterin verhuisde deed wonderen. Vanaf dat moment was Pusphaira de betere ploeg en werd Nederwetten vastgezet. De backs, Henkie en Gandalf, hadden zee├źn van ruimte, en werden dan ook vaak met de bal aan de voet naar voren gecoacht. De vele voorzetten leverde echter niet al te veel op, tot Baffel eens een halve omhaal probeerde, maar helaas de bal mistte. Een perfecte vrije trap van Dijk werd na een half uur binnengekopt door de mee naar voren gekomen Gatusso. Met 1-1 werd de rust ingegaan. Een heerlijk kopje thee, even het hoofd afkoelen onder de kraan, en weer verder.

De tweede helft was een voortzetting van het einde van de eerste. Pusphaira domineert. De goede spits van Nederwetten was inmiddels vervangen omdat deze moest werken. De vriend van Scheids kwam erin, waardoor de verdediging een mannetje mocht laten lopen. Thus was aan onze zijde vervangen door de van het 4e overgekomen keeper Tom. Dit bleek in geen geval een verzwakking, al is Tom ook niet echt meer getest in de tweede helft. De verdediging zat namelijk potdicht.

Toch wilde het niet vlotten voorin. Over beide flanken werd veel opgekomen, de spitsen konden vaak de confrontatie opzoeken met de verdediging van Nederwetten, voorzetten werden per dozijn afgeleverd, de bal wilde echter niet op goal. De laatste bal ontbrak. De gehele tweede helft is gedomineerd, maar de vruchten konden niet geplukt worden door de helden van P2. Ook vers bloed uit het buitenland kon het tij niet keren. Volgende week tegen Tongelre beter...